fbpx

Goede voornemens volhouden met een (online) coach

Goede voornemens volhouden met een (online) coach

Afvallen en gezonder leven. Stoppen met roken. Meer tijd besteden aan familie en vrienden. Meer sporten, die marathon lopen of dat persoonlijke record net even wat scherper stellen. Ieder jaar nemens we onszelf weer het beste voor, maar ook echt die goede voornemens volhouden lukt meestal niet. Gelukkig kan een (online) coach je helpen die doelen dit jaar wél te halen.  

Waarom goede voornemens vaak mislukken

Laten we eerlijk zijn. Jouw goede voornemens mislukken vaak. Je bent niet de enige. Heel veel mensen geven al na een paar dagen of weken op. En allemaal hebben we daar onze redenen voor. Maar als je die mogelijke redenen al van tevoren weet, dan kun je daar rekening mee houden én voorkomen dat je straks opgeeft. Daarom zijn dit de meest voorkomende redenen waarom goede voornemens mislukken:  

1. Je voornemen is te vaag

Gewoon een paar kilo afvallen of meer sporten in het algemeen is niet concreet genoeg. Dat kan morgen of overmorgen ook nog wel. Er is geen urgentie. Je kunt daarom beter een concreet doel stellen. Iets wat je bereikt wil hebben op een bepaalde datum. Dat houdt je een stuk gemotiveerder!  

2. Je wilt te veel

Vaak wil je te veel met je doelen. Bijvoorbeeld 15 kilo afvallen. Of 5 km lopen in 20 minuten terwijl je het nu alleen binnen een half uur redt als je wind mee hebt. Het bereiken van dat soort doelen vergt tijd en nog véél meer wilskracht. Wil je dus je goede voornemens volhouden? Dan is het is het vaak beter om je doelstellingen op te knippen in kleinere doelen of tussenstapjes die je wél kunt halen.  

3. Je voornemen is negatief.

Wil je stoppen met roken? Of iets minder naar de snackbar om de hoek? Dan is de kans groot dat je je goede voornemen negatief formuleert. Je denkt dan continu aan dingen die je van jezelf niet meer mag en dat werkt niet bepaald motiverend. Je kunt je voornemen dan beter omdraaien en positief inzetten. Bijvoorbeeld: ‘ik ga iedere lunchpauze even wandelen’ of ‘ik neem elke vrijdag extra groenten’!  

Hoe een (online) coach je helpt je goede voornemens vol te houden

Ben je bereid om er 100% voor te gaan? Dan kan een (online) coach je helpen je die goede voornemens wél vol te houden en je doelen te bereiken. Een eigen coach levert je namelijk heel wat op:

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook bij het volhouden van je goede voornemens. Een persoonlijke coach helpt je realistische, haalbare doelen te stellen en maakt samen met jou een plan om die doelen stapje voor stapje te halen. Zo weet je zeker dat je op de goede weg bent. Van begin tot eind.  

Verantwoordelijkheid nemen

Tuurlijk, je kunt voor jezelf wel verantwoorden waarom het oké was om die ene training te skippen. Maar het is minder fijn als je die verantwoording óók aan je coach moet afleggen. Want die gaat natuurlijk wel vragen stellen. Met een coach bedenk je je dus wel twee keer voordat je de fout in gaat.  

Meer motivatie

Een goede (online) coach luistert. Hij of zij kent jouw voornemens, maar weet vooral wat de achterliggende motivatie is. Waarom je überhaupt een bepaald voornemen hebt. Daarmee kan een coach je motiveren en helpen positief te blijven als je er even doorheen zit. Wel zo fijn.  

Makkelijker obstakels overwinnen

Het behalen van je doelen gaat waarschijnlijk niet zonder slag of stoot. Je komt onderweg ongetwijfeld hobbels tegen. Obstakels. Uitdagingen die je moet overwinnen. Door regelmatig te evalueren met je coach kun je die hindernissen herkennen en alvast bespreken hoe je ermee kunt dealen. Dat scheelt weer.  

Positief blijven

Misschien struikel je onderweg wel een keer. En soms slaag je er om wat voor reden dan ook niet (op tijd) in om je doelen te halen. Kan gebeuren. Een coach helpt je dan in te zien dat tegenslagen erbij horen en plaatst alles in een ietwat positiever perspectief. Zo sta je gewoon weer op en geef je weer het maximale om die goede voornemens dit jaar wél te halen.  

Ook samenwerken met een (online) coach om je goede voornemens vol te houden?

Goede voornemens volhouden is lastig. Maar met de hulp van een online coach kom je een heel eind. Neem daarom vrijblijvend contact op en ontdek wat coaching voor jou kan betekenen. Nu met gratis eerste maand om te kijken of het klikt!